Beneficiile oferite pielii de uleiul de macese

Articol de: Biorigine Cosmetice Naturale No Comments
    Cosmetice Bio   Beneficiile oferite pielii de uleiul de maceseUleiul esential de macese se obtine din semintele unui anumit soi de trandafir denumit Rosa aff. rubiginosa sau Rosa moschata. Uleiul de macese are o consistenta usoara, naturala, de culoarea chihlimbarului, fiind obtinut din miezul semintelor de macese care, la randul lor, reprezinta fructul trandafirilor. Continutul uleiului de macese este bogat in vitamina A (retinol), vitamina C, fier si acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6. Se crede ca macesul este originar din Persia Antica sau din Egipt, cunoscut fiind faptul ca egiptenii obisnuiau sa cultive trandafiri in gradinile din jurul templelor lor. Femeile din America de Sud utilizeaza uleiul obtinut din macese, din generatie in generatie.In ciuda interesului purtat de catre civilizatiile vechi, uleiul de macese este un ingredient relativ nou utilizat in industria cosmetica actuala si castiga ca importanta datorita beneficiilor sale demonstrate stiintific. Referindu- ne la industria cosmetica, produsele de ingrijirea pielii pentru care puteti astazi alege sunt si multe si variate. A devenit chiar destul de dificil a gasi produsul cosmetic potrivit pentru tipul de piele al fiecarei persoane. Din acest motiv, produsele pe baza de ulei de macese sunt perfecte: se potrivesc tuturor tipurilor de ten! Acest ulei are o consistenta usoara, aproape apoasa, care este rapid absorbit de piele si este extrem de eficient din punct de vedere al hidratarii acesteia.

Efectele uleiului de macese asupra sanatatii si aspectului pielii sunt:

1. Actioneaza ca un agent de re-hidratare. Uleiul de macese are un nivel inalt de penetrare iar aceasta il face sa fie rapid absorbit de piele, unde poate sa restabileasca echilibrul de lichid transdermic. Acizii grasi din acest ulei reintineresc pielea, dandu- i un aspect proaspat si catifelat. Utile in acest sens sunt atat uleiul cat si cremele si lotiunile care contin extract de macese. Consistenta foarte usoara a uleiului de macese il face sa actioneze ca un emolient eficace pentru toate tipurile de piele.
2. Uleiul de macese utilizat cu consecventa are proprietati antiimbatranire datorita antioxidantilor din componenta sa si a puterii sale mare de patrundere in profunzimea pielii. Antioxidantul vitamina C are rol in activarea productiei de colagen si ajuta in estomparea ridurilor si a liniilor fine. Uleiul de macese ajuta si in lupta cu efectele deshidratarii determinate de soare, de clima foarte uscata sau de alte conditii de mediu. Acest ulei minune poate fi de ajutor si in efortul persoanelor de a isi pastra aspectul sanatos al pielii. Uleiul actioneaza in acest caz prin patrunderea minusculelor molecule ale vitaminei A in straturile profunde ale pielii. Vitamina A creste nivelul de hidratare al pielii si estompeaza ridurile si liniile fine. Uleiul de macese este utilizat cu eficienta in reducerea aparitiei ridurilor, a petelor caracteristice inaintarii in varsta si inchide porii dilatati. Uleiul de macese este astazi folosit in componenta unor produse cosmetice pentru proprietatile sale antiimbatranire. Acesta stimuleaza procesul de regenerare natural al pielii ajutand la producerea unui nivel mult mai ridicat de colagen si elastina.
3. Uleiul esential de macese este unul dintre cele mai calmante si cu puterea cea mai mare de vindecare a rozaceei. Pe langa a fi un remediu pentru rozacee, uleiul de macese ajuta la repararea si fortifierea capilarelor, actionand ca un astringent in tratarea si reducerea rosetii. Ingredientele naturale precum uleiul esential de macese au o buna eficacitate in tratarea cuperozei si nici nu produc iritatii. Uleiul esential de macese poate fi de folos si in tratarea altor afectiuni dermatologice, de exemplu: in estomparea cicatricilor maronii precum cele capatate in urma acneei, pentru hidratarea plielii uscate cronic, pentru vindecarea si prevenirea acneei, pentru combaterea dermatitei si a eczemelor, pentru calmarea si vindecarea arsurilor de la nivelul pielii.
4. Uleiul de macese stimuleaza regenerarea pielii si a dat rezultate foarte bune in tratarea si calmarea arsurilor solare sau a diverselor arsuri de pe piele. Forta vindecatoare a acestui ulei consta in reconstructia pielii uscate si arse de soare. Poate fi folosit pentru a estompa cicatricile vechi si pentru a preveni aparitia unora noi. Uleiul de macese s-a dovedit clinic a fi eficient si pentru tratarea cicatricilor cheloide sau a celor capatate in urma unor interventii chirurgicale, si pentru recapatarea culorii naturale a pielii in locul respectiv. Acest lucru este valabil si pentru urmele acneei si pentru vergeturi.
5. Acizii grasi esentiali din uleiul de macese vindeca cicatrici, dizolva tesutul cicatriceal si refac bariera lipidica transdermica care ajuta astfel la regenerarea celulelor alterate. Acesti acizi sunt emolienti iar asta ajuta la imbunatatirea elasticitatii si permeabilitatii pielii. Agentii emolienti sunt utili si in regenerarea epidermei. Rolul benefic al uleiului esential de macese asupra tratarii cicatricilor se poate datora, in parte, si continutului de vitamina A care are capacitatea de a imbunatati textura si tonusul pielii.
6. Utilizarea uleiului de macese in lupta cu ridurile are la baza in primul rand proprietatile antioxidante ale vitaminei C din componenta acestuia. Aceasta are rol in prevenirea oxidarii celulelor si in combaterea actiunii radicalilor liberi, ajutand astfel la mentinerea aspectului proaspat, tanar si fara riduri al pielii. Retinolul din componenta uleiului esential de macese poate fi de folos in refacerea texturii pielii, ameliorandu-i imperfectiunile si liniile fine si estompand ridurile. Acizii grasi esentiali din uleiul de macese au rol nutritiv si emolient pentru piele. Pastrarea nivelului optim de hidratare a pielii poate ajuta in prevenirea aparitiei ridurilor.
7. Foto-imbatranirea este cauzata de actiunea razelor ultraviolete ale soarelui. Efectele acesteia sunt diverse: pielea se poate pata sau poate forma riduri sau se poate decolora. Componentele din uleiul de macese, combinate, au rol in combaterea efectelor foto-imbatranirii. Antioxidantii combat actiunea radicalilor liberi, alaturi de vitamina A si de acizii grasi esentiali ajuta la imbunatatirea tonusului pielii, a texturii si a culorii acesteia. Expunerea la soare duce si la diminuarea nivelului de colagen, efect pe care il poate contracara vitamina C. Uleiul de macese este puternic hidratant si ajuta in reducerea iritatiei si a rosetii. Aceste proprietati fac ca uleiul de macese sa fie luat in calcul ca si tratament pentru rozaceea tenului.

 


Leave a Reply

ALPHANOVA CIEL D'AZUR MA PROVENCE NATURAL REPAIR OFFICINEA PULPE DE VIE SHANTI SPIRIT