Beneficiile oferite pielii de uleiul de rapita

Articol de: Biorigine Cosmetice Naturale No Comments

   Cosmetice Bio   Beneficiile oferite pielii de uleiul de rapita Uleiul de rapita (canola) este obtinut din semintele plantei numita rapita. Denumirea de “canola” deriva din termenul de “Ulei Canadian cu nivel redus de acid” (“Canadian oil, low acid”), aparut in anul 1978. Canola se poate obtine atat din culturile de rapita (Brassica napus L.) cat si din cele de mustar (Brassica campestris L. sau  Brassica Rapa var.)

    Uleiul de rapita este in esenta un derivat din rapita care contine un nivel redus de gasimi saturate, acizi grasi Omega 3 si Omega 6, vitamina E, un continut mic de acid erucic si glucozinolati. Tot in componenta rapitei intra si sterolii (acestia sunt prezenti intr- un  grad mai ridicat, printre care se regasesc β-sitosterol si campesteroli).
    In componenta uleiului de rapita o prezenta semnificativa o au atat grasimile monosaturate (care sunt considerate “grasimi bune”) care reprezinta aproximativ 7% din totalul grasimilor saturate, cat si acizii grasi poli-nesaturati. Se considera ca acesti acizi grasi nesaturati au capacitatea de a reduce riscul pentru bolile de inima si de atac cardiac. Detaliind tipurile de acizi grasi existenti in compozitia uleiului de rapita, enumaram: acizii grasi de tip omega 6, acidul linoleic (care, la randul sau, este bogat in omega 3) si alfa-linoleic. Toti acesti acizi nu pot fi produsi in mod natural de catre organismul uman ci pot fi asimilati din surse externe. Din acest motiv si pentru efectele lor extraordinare pentru piele sunt atat de importanti si dezirabili.
     Continutul ridicat de acizi grasi monosaturati din uleiul de rapita il face pe acesta sa fie mult mai bine cotat decat uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb sau cel de sofranel. - Uleiul de rapita contine vitamina E, aceasta fiind un antioxidant natural al carui rol este protejarea pielii de efectele daunatoare ale radicalilor liberi cauzati in principal de poluare (din pesticide, noxele auto, noxele emise de fabrici si uzine, fumat) si de o expunere excesiva la soare. Actiunea daunatoare a radicalilor liberi consta in deteriorarea membranelor celulelor din componenta pielii, ceea ce duce la imbatranire prematura si aparitia ridurilor.  
- Printre produsele de protectie solara care sunt foarte sigure pentru piele, cele cu ulei de rapita ca ingredient activ reprezinta o optiune excelenta. Prin aplicarea constanta pe piele a produselor de protectie solara pe baza de ulei de rapita, i se confera acesteia o senzatie catifelata la atingere si se va preveni deteriorarea texturii sau  arderii pielii de catre razele ultraviolete, fenomen ce ar putea duce la imbatranirea prematura a pielii.
- Alti antioxidanti prezenti in compozitia uleiului de rapita sunt si vitaminele A si C. Iata o alta explicatie pentru faptul ca uleiul de rapita face pielea mai moale si catifelata.
- Alaturi de vitamina E, in componenta uleiului de rapita este prezenta si vitamina K; ambele ii ofera pielii luminozitate si stralucire. Tratamentul cu ulei de rapita se adreseaza cu succes tenurilor acneice, patate sau ridate si altor imperfectiuni de acest tip.
- A fost demonstrat stiintific faptul ca uleiul de rapita are efecte benefice asupra pielii iritate prin sustinerea refacerii barierei lipide a acesteia si prin conferirea unei senzatii catifelate dupa aplicare constanta.
- Uleiul de rapita are un continut ridicat de acizi grasi esentiali si astfel face pielea sa isi pastreze nivelul optim de hidratare, o ingrijeste si o face mai catifelata iar utilizarea consecventa, ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Proprietatile hidratante ale uleiului de rapita au fost demonstrate stiintific. Acesta chiar este un ulei care patrunde usor in piele, este nutritiv, emolient, un puternic factor hidratant, ingrijeste pielea, indiferent daca este de tip uscat, gras au mixt.  Iata de ce exista pe piata atatea sortimente de sapunuri care au ulei de rapita in componenta lor.
- Uleiul de rapita ca ingredient activ al lotiunilor si emulsiilor din industria cosmetica, are proprietati emoliente, se potriveste tuturor tipurilor de piele si confera acesteia o textura extraordinara in urma aplicarilor consecvente. Uleiul de rapita, datorita continutului lipidic ridicat, are in mod natural poprietati emoliente si de hidratare. Mai mult, are capacitatea de a repara bariera lipidica a pielii si proprietati antiinflamatorii.
- Uleiul de rapita este utilizat cu succes si in compozitia produselor de ingrijire a parului, revitalizandu-l si conferindu-i stralucire. In produsele de ingrijire a parului, uleiul de rapita ajuta la recapatarea luciului natural al parului si ii reda vitalitatea.  
- Contintul sau ridicat in acii grasi esentali il face sa fie eficient in prevenirea deshidratarii pielii, o ingrijeste si o catifeleaza. Utilizat ca ingredient al sapunurilor, face spuma acestora mai matasoasa. Mai mult, uleiul de rapita este pentru sapunuri un ingredient cu un cost redus care, alaturi de spuma cremoasa pe care o produce are si un extraordinar efect hidratant asupra pielii.
- Acizii grasi din componenta uleiului de rapita sunt in principal acizii oleic si linoleic. Pentru ca are un grad mare de absorbtie in straturile pielii, uleiul de rapita este potrivit pentru toate tipurile de ten.

 


Leave a Reply

ALPHANOVA CIEL D'AZUR MA PROVENCE NATURAL REPAIR OFFICINEA PULPE DE VIE SHANTI SPIRIT